ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.

Have og Park

Dæk til park- og havemaskiner

Ved valg af dæk til kørsel i haver, parker samt på stier og fortove spiller underlaget en vigtig rolle. Om det er et skrøbeligt græsunderlag, små snoede stier eller fortove er det vigtigt at holde formålet for øje, når hjulløsningerne skal vælges, så effektiviteten opretholdes, og det bedste resultat sikres.
Se mere om hvordan NDI kan hjælpe med at holde maskinparken til haver og parker rullende.

Se hele vores udvalg

Dæk

Der skelnes oftest mellem blødt og fast underlag, når det kommer til det rette dækvalg til kørsel i haver, parker, stier og fortove.

På f.eks. golfbaner er underlaget blødt, og det er derfor vigtigt at dækløsningen er skånsom, så græsset holdes intakt. Her vælges oftest et bredt dæk, som skaber et større overfladetryk, og mønsteret er lavt, så dækkene ikke river op i underlaget.

Er underlaget fast, f.eks. fortove, er kørekomfort og dæklevetid i fokus. Her vælges ofte grov-mønstrede, smalle dæk med en lille diameter, der sikrer fremdrift og godt vejgreb.

Græsdæk

Græsdæk er afgørende for at bevare kvaliteten af græsarealer i haver og golfbaner. Et vigtigt aspekt ved græsdæk er greb og slidmønster. Det er vigtigt at vælge dæk, der giver godt vejgreb, og har et slidmønster, der passer til græsoverflader. Dette hjælper med at undgå skader på græsset og sikrer bedre trækkraft, især på skrånende områder eller i vådt vejr. Forskellige slidmønstre er velegnede til forskellige forhold. Hvis du f.eks. har en flad græsplæne, er dæk med et skånsomt, fladt mønster, ideelle, da de minimerer skader på græsset. På den anden side giver dæk med dybere mønstre eller aggressive knopper bedre trækkraft og stabilitet på kuperet eller ujævnt terræn. Derudover er det vigtigt at overveje dækkenes holdbarhed. Traktorer støder ofte på sten, grene og andre genstande, så det er optimalt at vælge dæk med stærke sidevægge og punkteringsbestandige egenskaber for at forlænge deres levetid.

Dæk til havetraktor

De rette dæk kan bidrage til trækkraft, stabilitet og beskyttelse af din græsplæne. Der er forskellige typer dæk til havetraktorer, herunder græsdæk, terrændæk og all-terrændæk. Et af hovedformålene med havetraktordæk er at sikre tilstrækkelig trækkraft uden at beskadige græsset. Vælg dæk, der tilbyder god trækkraft på forskellige overflader og samtidig beskytter din græsplæne mod skader. Overvej også dæk med stærke sidevægge og punkteringsbestandige egenskaber for at forlænge dækkenes levetid.

Fælge

Den rette hjulløsning kan direkte påvirke effektiviteten og oppetiden på maskiner. Det er derfor ikke kun et spørgsmål om, at vælge de rette dæk til formålet, det kan ofte også være en fordel af tage stilling til hele hjulløsningen.

Behovet er måske en standardløsning med enkelt fælge? En skræddersyet, specialindfarvet dobbelt eller justerbare løsning? Eller er den optimale løsning et sted midt imellem?

Olie

En velsmurt maskine er afgørende for driftssikkerhed. Ved løbende at vedligeholde maskiner med smøreolier, reduceres risikoen væsentligt for uplanlagte og dyre nedbrud. Den brede vifte af motorolie, gearolie, hydraulikolie, multifunktionsolie og anti-frysolie er tilgængelig i forskellige størrelser og er udviklet til korrekt smøring af moderne motorer og hydrauliksystemer. Smøremidlerne efterkommer OEM krav samt internationale standarder.

NDI Group A/S

Merkurvej 7
6650 Brørup
Danmark

CVR: 81203113

Brug for hjælp?

Ring på:
7615 1000

Mandag-torsdag:
7:30-16:00
Fredag
7:30-15:00

Find det hurtigt

Kontakt
Om NDI Group
Karriere

  • Visa
© 2024 NDI Group A/S

 

WEBSHOP