ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.

Person- og varevogn

Dæk til biler og varevogne

Er kørselsbehovet stort eller begrænset til korte afstande? Eller fragtes tung last? Du kan her vælge blandt et bredt og dybt sortiment af dæk og fælge i alle pris- og kvalitetsklasser til ethvert formål og alle sæsoner. Både dækkets mønster, gummiblanding og konstruktion er optimeret ift. årstid, kørselsstil og det brede udvalg af både stål- og alufælge er med til at give køretøjet en personlig stil.
Se mere om hvordan NDI kan hjælpe med at holde person- og varevogne rullende.

Se hele vores udvalg

Sommerdæk

Det anbefales at køre på sommerdæk ved temperaturer over 7 grader, da en kombination af design og materialevalg er optimeret hertil. Designet har forholdsvist få riller, som øger kontaktfladen med vejen, og giver bilen et bedre vejgreb og forbedret bremseevne i sommermånederne. En gummiblanding med forholdsvis høj hårdhed sikrer gode køreegenskaber, lav rullemodstand og bedre brændstofudnyttelse.

Vinterdæk

Vinterdæk spiller en stor rolle for trafiksikkerheden. Design og gummiblandingen er optimeret til kørsel i sne og på våde og kolde veje. Dybe lameller og trådmønster sikrer, at bilen har et bedre vejgreb på glatte underlag. Den blødere gummiblanding sikrer fleksibilitet ved lave temperaturer og hermed bedre kontrol over bilen. Alt i alt er vinterdæk den rette løsning ved temperaturer under 7 grader.

Helårsdæk

Helårsdæk er udviklet til kørsel hele året og kombinerer egenskaber fra både sommer- og vinterdæk. Er kørselsbehovet begrænset og vinteren mild, kan helårsdæk være en god og omkostningsbesparende løsning. Det er dog vigtigt at understrege, at helårsdæk ikke er en optimal løsning på sne- og isglatte veje. Ved kørsel under disse forhold anbefales det, at skifte til vinterdæk.

Varevognsdæk

Varevognsdæk skal være robuste og slidstærke, samtidig med at de tilbyder god trækkraft og stabilitet på vejene.
Man skal samtidigt være opmærksom på at størrelsen og belastningsevnen skal være designet til din varevogns størrelse og belastningsevne. Hvis du bruger dæk, der ikke er korrekt dimensioneret, kan det påvirke din kørsel og øge risikoen for skader og ulykker. Dæk lavet af høj kvalitet og holdbare materialer vil normalt give bedre ydeevne og længere levetid. Det er også vigtigt at overveje dækkets konstruktion, herunder antallet af lag og styrken af væggene.
Mønster og slidbane er også vigtige faktorer i forhold til varevognsdæk. Dæk med en dybere slidbane vil normalt tilbyde bedre trækkraft og bedre greb på våde og glatte veje, mens dæk med en mere flad slidbane vil give en jævnere kørsel og en længere levetid. Det er også vigtigt at overveje mønsteret på dækkene. Hvis du ofte kører på ujævne veje eller off-road, skal du vælge dæk med et mere aggressivt mønster.

Påhængskøretøjer

Påhængskøretøjer, såsom trailere og campingvogne, kører ofte med en betydelig belastning, og det stiller krav til dækkenes bæreevne. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at dækket skal være typegodkendt til påhængskøretøjet. På trods af at campingvogne, autocampere og trailere har begrænset brug og slid, udgør dækket stadig en væsentlig faktor for både sikkerhed og kørekomfort.

Dæk til trailer

Sørg for at vælge dæk, der kan bære den maksimale vægt, som din trailer vil transportere. Trailerdækkets belastningsevne er normalt angivet på siden af dækket. Trailerdækkene skal også være designet til størrelsen af din trailer og passe til størrelsen af fælgene.
Hvis der køres på glatte eller våde veje, bør man vælge dæk, der tilbyder god trækkraft og stabilitet i disse forhold. Køres der fortrinsvist på tørt underlag, kan du vælge dæk, der er mere fokuseret på at give en mere glat kørsel og bedre brændstoføkonomi.

Dæk til campingvogne

En af de vigtigste faktorer, der bør tages højde for i forhold til dæk til campingvogne, er lasteevnen og hastigheden. Her bør der vælges dæk, der har en tilstrækkelig lasteevne til at bære vægten af campingvognen, inklusiv hvad der skal fragtes i den. I den forbindelse bør der vælges dæk, der har en passende hastighedsvurdering, som er i overensstemmelse med den maksimale hastighed, der skal køres med vognen.

Stål- og alufælge

Fælgene spiller en stor rolle for bilens visuelle udtryk. Mange vælger ofte aluminiumsfælge, som kan være med til at give bilen et særpræg gennem talrige muligheder af mærker, designs, farver og poleringer. Dette kan også være en dyr løsning. En mere robust og økonomisk mulighed er stålfælge. Med et udvalg der spænder fra 10” til 24” i alle kvaliteter og prisklasser, findes der noget til enhver smag.

Olie

Et velsmurt køretøj er afgørende for driftssikkerhed. Ved løbende at vedligeholde køretøjer med smøreolier, reduceres risikoen væsentligt for uplanlagte og dyre nedbrud. Den brede vifte af motorolie, gearolie, hydraulikolie, multifunktionsolie og anti-frysolie er tilgængelig i forskellige størrelser og er udviklet til korrekt smøring af moderne motorer og hydrauliksystemer. Smøremidlerne efterkommer OEM krav samt internationale standarder.

Tilbehør

Dæk og fælge er de primære komponenter til at holde køretøjer rullende. Men for at montere og vedligeholde dem, er det dog vigtigt at have det rette tilbehør ved hånden.

Tilbehør til montering og vedligehold spænder over alt fra centreringsringe, TPMS-systemer, afbalanceringsvægte til kemiprodukter. NDI har gjort det nemt at få overblikket over alt, der skal bruges. Og vi har samlet det hele ét sted.

NDI Group A/S

Merkurvej 7
6650 Brørup
Danmark

CVR: 81203113

Brug for hjælp?

Ring på:
7615 1000

Mandag-torsdag:
7:30-16:00
Fredag
7:30-15:00

Find det hurtigt

Kontakt
Om NDI Group
Karriere

  • Visa
© 2024 NDI Group A/S

 

WEBSHOP